Trece la versiunea mobilă

Un milionar britanic a refuzat să-și lase moștenirea copiilor și a explicat decizia sa

  1. Știință și spațiu

Dave Fishwick, în vârstă de 51 de ani, și-a făcut averea din vânzarea microbuzelor. A abandonat școala la vârsta de 16 ani și a început să lucreze. Astfel, nu a mai reușit să facă studii superioare. În 2008, a fondat „Bank Dave” în timpul crizei financiare din 2008. Compania sa, Burnley Savings and Loans, este o bancă comunitară care ajută afacerile locale să prospere.

Fishvik are doi copii: o fiică care lucrează într-o organizație caritabilă, care ajută animalele și un fiu care lucrează în poliție. În ciuda relației sale bune cu copii, milionarul nu plănuiește să le lase bani ca moștenire. În schimb, el va lăsa moștenirea sa celor, care au nevoie de sprijin.

„Este foarte important ca și copiii să muncească din greu pentru că am văzut o mulțime de oameni de succes care își răsfață copiii, iar copiii nu înțeleg valoarea banilor. Voi dona 99% din averea mea când voi muri, indiferent de săptămână și an”, a spus Dave Fishwick, pentru Daily Star.

„Trebuie să ai un scop pentru care să te trezești dimineața. La început am avut trei locuri de muncă și nicio avere. Este important să ai o etică a muncii și cred că munca grea este calea spre succes. Copiii mei nu sunt întotdeauna de acord cu asta, dar sunt copii buni”, a spus Fishvik.

Milionarul i-a îndemnat pe oameni să se angajeze în afaceri semnificative din punct de vedere social și să nu-și irosească viața.

Citiți de asemenea