Trece la versiunea mobilă

Țara unde poștașii poartă pantaloni scurți iarna și primesc bani în plus pentru asta

  1. Știință și spațiu

Poștașii din Marea Britanie poartă mereu pantaloni scurți la muncă, indiferent de vreme și există o explicație pentru asta.

Oamenii au devenit însă curioși și au pus întrebări despre motivul care îi determină pe curierii de la poșta de stat ori companiile private să meargă mereu la muncă în șorturi, fie ploaie, fie vânt.

Lucrătorii care livrează corespondență din Marea Britanie poartă întotdeauna șorturi, indiferent de vreme, și se pare că există o explicație destul de simplă pentru asta: este deja un obicei, dar din considerente practice, arată publicația Daily Star.

Totul a început de la o postare pe Reddit, unde un utilizator a întrebat dacă este o regulă sau o «obicei prostesc» transmis de-a lungul anilor: „Poștașilor din Marea Britanie, de ce purtați întotdeauna șorturi tot timpul anului?»

Un alt utilizator de pe rețelele sociale a confirmat observația „Da, i-am văzut toată săptămâna în șorturi și o cămașă albastră deschisă de la Royal Mail, cu mâneci scurte.»

Curiozitatea oamenilor a fost satisfăcută de un «poștaș în funcție», care a spus: „Este pur și simplu pentru că ni se face foarte cald în timpul muncii. Uneori, port pantaloni doar din cauza vântului, dar este vorba despre o zonă, cel mai înalt punct al orașului unde bate vântul puternic. În rest, port șort cam tot timpul anului”. „Pielea este impermeabilă. Mersul pe jos zilnic ne încălzește» a spus alt poștaș.

Între timp, alt utilizator de pe Reddit, care a lucrat ca și curier a povestit: „La depozit se făcea un pariu, toată lumea lăsa o liră pe săptămână într-un pot, iar câștigătorul putea dona toți banii strânși unei organizații de caritate alese de el. Competiția era despre cine putea merge cel mai mult în șort iarna. Odată cu zăpada din ianuarie, erau doar doi care nu se lăsau. La un moment dat, odată cu sosirea primăverii, s-a ajuns la remiză, fondul a fost împărțit între cei doi, și fiecare au făcut câteva sute de lire. La sfârșitul competiției, un șef a pus și el bani din propriul buzunar, și ambii poștași au primit un mic dejun gratuit de la cantina locului de muncă timp de o săptămână în semn de recunoaștere a eforturilor lor!»

Citiți de asemenea