Trece la versiunea mobilă

Se vrea mereu tânăr! Un milionar își face transfuzii cu sânge de la fiul lui de 17 ani

  1. Știință și spațiu

Un magnat american din domeniul tehnologiei, devenit deja cunoscut pentru faptul că în fiecare an cheltuiește milioane de dolari ca să întinerească, i-a cooptat recent pe fiul și tatăl său, pentru a face schimb de produse sanguine.

Brian Johnson, în vârstă de 45 de ani, face transfuzii regulate de plasmă de la fiul său, Talmadge. La acest demers s-a alăturat și patriarhul familiei, în vârstă de 70 de ani, Richard, care nu ezită să își mențină tinerețea.

În medicina tradițională, infuziile de plasmă sunt utilizate pentru tratarea diferitelor afecțiuni, inclusiv a bolilor hepatice, arsurilor și bolilor sanguine.

Cu toate acestea, există cercetări care demonstrează eficacitatea transfuziilor de plasmă de la subiecți mai tineri către cei mai în vârstă, în scopul de a le întineri. Aceste experimente sunt limitate și au fost realizate doar pe animale, dar familia Johnson a fost puternic inspirată de ele. Brian a folosit deja plasmăfereză de la un donator extern. Această procedură a făcut parte din rutina sa de îngrijire personală, pentru care cheltuiește milioane de dolari în fiecare an.

Recent, lui Johnson i-a venit ideea că fiul său în vârstă de 17 ani ar putea fi sursa de plasmă. Acum, Talmadge merge la clinică împreună cu tatăl și bunicul său și permite extragerea unui litru de sânge într-o singură procedură.

Tatăl său, Brian, vede aceste ședințe ca pe o modalitate de a-și îmbunătăți sănătatea și, totodată, de a-și întări legăturile cu familia.

În schimb, Richard recunoaște că, datorită vârstei și originii sale (fiind născut în statul Utah), este destul de conservator și se teme că va fi judecat pentru încercările sale de a-și păstra tinerțea.

Citiți de asemenea