Trece la versiunea mobilă

Greta Thunberg, activista pentru schimbările climatice, a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității din Helsinki

  1. Știință și spațiu

Activista suedeză Greta Thunberg și alte 29 de personalități din întreaga lume au devenit doctori honoris causa în diverse domenii științifice al Universității din Helsinki, conform site-ului instituției de învățământ.

Thunberg a fost onorată cu titlul de doctor honoris causa al facultății de teologie.

«Alegând-o pe Greta ca doctor honoris causa, transmitem mesajul că vrem să fim la fel de curajoși și influenți ca ea», a declarat profesorul universității, Martti Nissinen, pentru ziarul finlandez Helsingin Sanomat.

Greta Thunberg a devenit cunoscută în 2018, când a început demonstrațiile în fața Parlamentului suedez. În fiecare vineri, Greta lipsea de la școală pentru a protesta în fața clădirii Parlamentului și solicita autorităților să ia măsuri cu privire la schimbarea climatică.

În iulie 2020, Greta Thunberg a primit premiul Gulbenkian pentru Umanitate, o distincţie portugheză, și un milion de euro, pentru că s-a remarcat prin acţiunile de combatere a schimbărilor climatice.

Citiți de asemenea