Trece la versiunea mobilă

Doar adaugă apă: O companie germană a creat berea praf

  1. Știință și spațiu

Una dintre berăriile germane a anunțat despre faptul că vrea să revoluționeze una din cele mai populare băuturi din lume. A creat prima bere uscată din lume. Este un praf granulat la care trebuie doar să adăugați apă pentru a obține o bere cu spumă adevărată și cu gustul obișnuit.

Dacă produsul va deveni popular pe piață, va economisi costurile de producție și transport, deoarece ocupă 10% din greutatea aceleiași cantități de bere în sticle.

Compania a avut nevoie de aproximativ doi ani de cercetări pentru a dezvolta tehnologia de producție a berii uscate: momentan este o bere fără alcool, bogată în dextrină, preparată conform tehnologiei obișnuite. Apoi este tratată pentru a deveni granulată și solubilă în apă.

Până la mijlocul anului 2023, dezvoltatorii vor testa produsul pe piață în loturi mici. După care planifică extinderea producției — adăugarea de bere alcoolizată granulată și mărirea scalației.

Inventatorii prafului se concentrează în primul rând pe piețele îndepărtate. De exemplu, în Asia și Africa, unde costurile de livrare sunt cele mai ridicate. Vânzătorii de bere nu vor trebui să învețe să producă băutura, cu noul produs vor putea să transforme pur și simplu praful în bere pe loc pentru a o pregăti pentru consumatorul final.

Astfel, miliardele de litri de bere, care constau în 90% din apă, livrate în întreaga lume, vor fi înlocuite cu doze metalice cu instrucțiuni pentru diluare. Dacă mulți oameni vor urma instrucțiunile, nu va mai fi nevoie să transportăm sticle pe întreaga planetă, spun autorii dezvoltării.

Practic, este vorba despre distrugerea modelului obișnuit de afaceri în domeniul berii. Echipa este convinsă că în timp se va putea renunța la producția și logistica tradițională, reducând la minimum costurile pentru materiile prime, muncă și energie.

Citiți de asemenea