Trece la versiunea mobilă

Cercetătorii au descoperit o cauză neașteptată a durerilor de cap după consumul de vin roșu

  1. Știință și spațiu

Cercetătorii de la Universitatea din California, Davis, au prezentat noi descoperiri privind motivul pentru care chiar și cantități mici de vin roșu provoacă dureri de cap la unele persoane.

Studiul, publicat în revista Scientific Reports, arată că flavanolul, cunoscut sub numele de quercetină, prezent în vinurile roșii, poate interfera cu metabolismul corect al alcoolului, provocând dureri de cap.

Acest antioxidant natural, care se găsește și în fructe și legume, inclusiv în struguri, poate crea probleme atunci când este metabolizat cu alcool.

Odată transformat în quercetin glucuronide în sânge, acest blocant al substanțelor poate interfera cu metabolismul alcoolului, ceea ce duce la acumularea toxinei acetaldehidă. Această toxină este o substanță cunoscută ca fiind iritantă și inflamatorie, iar nivelurile ridicate ale acesteia sunt asociate cu înroșirea feței, dureri de cap și greață.

Cercetătorii sugerează că, la persoanele care sunt deja predispuse la migrene sau la alte forme de dureri de cap, consumul de vin roșu cu un conținut ridicat de quercetină poate exacerba aceste simptome.

Aceste constatări reprezintă un pas important către o mai bună înțelegere a relației dintre compoziția băuturilor și reacțiile individuale la acestea, care poate fi utilă pentru cei care au probleme după ce beau vin.

Citiți de asemenea