Trece la versiunea mobilă

Băuturi energizante cu care poți înlocui cafeaua de dimineață

  1. Știință și spațiu

1. Băutură din lămâie şi miere:

Această băutură energizantă sporeşte capacitatea de muncă, contribuie la slăbire şi sporeşte imunitatea. Într-un pahar cu apă călduţă adăugăm 1-2 felii de lămîie şi o linguriţă de miere, apoi amestecăm totul. Puteţi adăuga ş i o linguriţă de scorţişoară. Pentru aceasta, iniţial turnaţi apa fierbinte peste scorţişoară şi lămîie, apoi adăugaţi mierea.

2. Cacao cu suc de portocale:

Această băutură vă va ridica dispoziţia dis-de-dimineaţă, care se va menţine toată ziua. Totodată, cacao cu suc de portocale contribuie la normalizarea echilibrului de colesterol şi provoca sentimentul de saţietate. Pentru prepararea băuturii, se rade puţină coajă de portocală şi se stoarce sucul dintr-o jumătate de portocală. Apoi se fierbe cacao, se adaugă lapte şi sucul de portocală. Puteţi adăuga puţină miere sau zahăr brun.

3. Ceai cu frunze de schisandră:

Această băutură este un înlocuitor complet al cafelei. Ceaiul cu schisandră energizează, precum şi combate depresia. Totodată, această plantă are un efect benefic asupra ficatului şi îmbunătăţeşte memoria. Pentru pregătirea băuturii turnaţi peste 10 g de frunze de această plantă 1 l de apă clocotită. Frunzele pot fi adăugate şi la ceaiul obişnuit.

4. Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir, spre deosebire de cafea, are un efect stimulator de lungă durată. Mirosul de ghimbir combate oboseala şi ridică dispoziţia. Mai ales, băutura va fi utilă pentru persoanele ce muncesc intelectual. Pentru a pregăti ceaiul, o bucată de rădăcină se curăţă de coajă, se mărunţeşte, după care se toarnă apă clocotită. Puteţi adăuga miere cu lămâie sau cîteva frunzuliţe de mentă.

5. Ceai verde cu iasomie

Cafeaua poate fi înlocuită cu succes de ceaiul verde. Proprietăţile tonice ale acestuia nu în zadar ne amintesc de cafea: ceaiul verde conţine cafeină. Totodată, ceaiul verde conţin multe catehine — substanțe cu activitate antitumorală, antiseptică şi antioxidantăi. În acest ceai se poate adăuga, de asemenea, lamîie. Condiţia de bază — temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 80-85 ° C.

Citiți de asemenea