Trece la versiunea mobilă

Vreme extremă în Rusia: minus 50 de grade Celsius în Siberia. Ninsoare record la Moscova

  1. Climat

Temperaturile au scăzut până la minus 50 de grade Celsius în Siberia, în timp ce viscolul și ninsorile abundente au perturbat zborurile de pe aeroporturile din Moscova, informează Reuters.

În Republica Saha, situată în partea de nord-est a Siberiei și unde se află Yakutsk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, temperaturile au coborât sub minus 50 de grade Celsius, potrivit stațiilor meteorologice din regiune.

Temperaturile au coborât sub minus 50 C în mai multe zone din Saha, o regiune vastă, puțin mai mică decât India, din cauza unui val de frig anormal de timpuriu în Saha.

Aproape toată Saha este situată în zona de permafrost. În capitala regiunii, Yakutsk, care se află la aproximativ 5.000 km est de Moscova, temperatura a fost de aproximativ minus 44 C până la minus 48 C.

Temperaturile de minus 50 C au devenit mai puțin frecvente în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice, permafrostul dând tot mai multe semne de dezgheț.

În capitala rusă, unele dintre cele mai mari căderi de zăpadă înregistrate vreodată au provocat luni întârzieri pe unele aeroporturi, pistele fiind acoperite de un strat gros de zăpadă.

Cel puțin 54 de zboruri au avut întârzieri și alte cinci au fost anulate pe cele mai mari trei aeroporturi din capitală, a relatat agenția de știri RIA Novosti.

La Moscova, temperatura va scadea până la aproximativ minus 18 grade Celsius în cursul acestei săptămâni, potrivit prognozei.

Citiți de asemenea