Trece la versiunea mobilă

Un șarpe cu două capete s-a născut în Australia

  1. Animale

Un șarpe mutant cu două capete numit după un personaj negativ din Batman a împărtășit soarta omologului său din benzile desenate.

Născut în captivitate, șarpele australian a fost dus la The Unusual Pet Vets din Jindalee, Queensland, după ce a eclozat cu două capete. Pitonul carpatin a fost supranumit Two-Face – la fel ca și Harvey Dent, inamicul lui Batman, care moare la sfârșitul filmului The Dark Knight” din 2008. Și, la fel ca și omonimul său, șarpele nu a supraviețuit.

Veterinarul Josh Llinas a declarat: Șarpele a fost clocit în captivitate și inițial s-a crezut că sunt gemeni în ou, dar când a ieșit din ou a fost evident că nu era așa. Nu se știe cu siguranță cum s-a întâmplat acest lucru, dar se crede că era destinat să fie gemeni care nu s-au divizat complet. Toate celelalte exemplare din puiet au fost normale, așa că nu este de așteptat să fi fost o problemă de incubație.”

Șansele ca un șarpe cu două capete să eclozeze sunt considerate a fi de aproximativ una la 100.000. Iar șansele ca un astfel de șarpe să supraviețuiască sunt și mai mari.

Dr. Llinas a declarat:  Au fost efectuate o serie de teste și era puțin probabil ca șarpele să trăiască cu o calitate bună a vieții. Acesta a fost motivul pentru care a fost efectuată eutanasia pentru a pune capăt și a preveni suferința.

O autopsie postmortem a arătat că – pe lângă cele două capete – șarpele avea două creiere, doi plămâni, două stomacuri, două vezici biliare și două inimi. Ambele capete împărțeau un singur set de intestine și rinichi și aveau doar un singur testicul între ele – un șarpe normal are două. Deși fiecare cap funcționa independent, capul stâng era cel care decidea în cele din urmă în ce direcție se mișca corpul.

Citiți de asemenea