Trece la versiunea mobilă

Un cazuar, filmat când ieșea din ocean. Este cea mai periculoasă pasăre din lume

  1. Animale

Mai mulți turiști care se aflau pe o plajă din Australia au avut parte de scene uimitoare când o pasăre rară, considerată „cea mai periculoasă din lume”, a ieșit din mare și a venit aproape de ei.

Inițial, aceștia au crezut că este vorba despre o țestoasă sau un rechin. Pe măsură ce animalul a început să se apropie de țărm, oamenii au început să îl filmeze.

De la distanță, doar capul și gâtul animalului sunt vizibile, dar când a ajuns la mal, și restul corpului său închis la culoare a devenit vizibil, conform Miami Herald.

Animalul filmat este un cazuar, potrivit Departamentului pentru Mediu și Știință din Queensland. Este o specie de pasăre de mari dimensiuni, nezburătoare, specifică pădurii tropicale australiene.

Aceste păsări pot ajunge la o înălțime de aproximativ 2,5 metri și la aproximativ 167 de kilograme și pot avea un comportament „imprevizibil”, conform sursei citate.

Datorită mărimii, forței și ghearelor în formă de pumnal, cazuarii sunt considerați „cea mai periculoasă pasăre din lume».

„Cazuarii pot înota și vor intra în apă pentru a trece de pe o parte pe alta a unui râu sau dacă se simt amenințați de câinii domestici sau de un alt cazuar cu care este implicat într-o dispută teritorială», a declarat Stephen Clough, de la Departamentul pentru Mediu și Știință din Queensland.

„Nu știm sigur cât timp a stat acest animal în apă sau de ce s-a dus să înoate, dar imaginile sunt uimitoare», a mai spus Clough.

Doar 4.000 de cazuari ar mai exista în Queensland, pe măsura pierderii habitatului lor natural. De asemenea, multe exemplare mor lovite de mașini sau ucise de câini.

Citiți de asemenea