Trece la versiunea mobilă

Studiu: Pisicile folosesc torsul pentru a manipula oamenii

  1. Animale

Cercetătorii britanici au efectuat un studiu și au descoperit că pisicile pot toarce în diferite moduri, în funcție de anumite nevoi. Această abilitate îi ajută să manipuleze oamenii, potrivit BBC Science Focus.

Potrivit lui Lauren Finca, specialist în bunăstarea pisicilor de la International Cat Care, psihologii animalelor au studiat proprietățile acustice ale sunetelor pisicilor. S-a dovedit că torsul pisicilor în cazul în care cer mâncare este diferit de torsul acestora când sunt mângâiate.

„Cererea de hrană a fost percepută ca fiind mai urgentă și mai puțin plăcută după sunetul produs. Ea a inclus sunete de frecvență înaltă care semănau cu plânsul nou-născuților”, a subliniat specialistul.

Cererile animalelor de companie „hrănește-mă” sunt mascate în ceea ce poate suna ca un tors plăcut, spun zoopsihologii.

„Pisicile folosesc mieunatul când cerșesc mâncare mai rar, deoarece consideră că toarcerea este mai acceptabilă pentru oameni, spun oamenii de știință. Adică înțeleg că la o cerere grosolană pot rămâne fără mâncare, iar cu o cerere politicoasă pot obține tot ce își doresc.”, a spus autorul studiului, dr. Karen McComb.

Citiți de asemenea