Trece la versiunea mobilă

Cercetătorii din Japonia au încercat să explice de ce pisicile își memorează numele

  1. Animale

48 de pisici au fost implicate în studiul cercetătorilor din Japonia. Toate animalele de companie locuiau în case cu cel puțin alte două animale sau în așa-numitele „cafenele pentru pisici”.

Fiecare pisică a trebuit să asculte o înregistrare, în care proprietarul ei striga numele unui alt animal de companie din același apartament sau cafenea. Apoi pe ecranul unui computer a fost afișată poza cu o pisică, fie cea al cărei nume a fost rostit, fie alta. 19 pisici au fost „surprinse” când au văzut o fotografie nepotrivită.

Într-un alt experiment, au fost folosite imagini ale pisicilor înșiși și apoi ale stăpânilor. De data aceasta, 26 de pisici au făcut o greșeală în reacția lor. Însă acele animale care au trăit împreună cu un număr mai mare animale, au privit mai îndelungat spre ecran. Cel mai rău dintre toate s-au isprăvit animalele de la „cafenea pisicilor”.

Cercetătorii cred că dacă o pisică recunoaște numele unei alte pisici, este o chestiune de competiție. Animalul de companie își amintește cu siguranță sunetul numelui său: el știe că așa este chemat la mâncare, anume el, și nu o altă pisică. În cazul numelui stăpânului, animalele au mai puține motive să și-l amintească, și totuși o fac. De ce anume oamenii de știință nu pot spune la moment.

Citiți de asemenea