Trece la versiunea mobilă

7 Curiozități despre bufnițe

  1. Animale

Bufnițele de mult timp sunt asociate cu inteligența, deși cândva ele erau învinuite pentru necazuri, fiind considerate un simbol al insuccesului și morții. Bufnițele locuiesc în toată lumea deși le vedem foarte rar, deoarece aceste păsări prădătoare preferă un stil de viață nocturn.

Bufnițele sunt păsări fascinante și enigmatice, adesea asociate cu înțelepciunea și misterul. Iată câteva curiozități despre aceste păsări nocturne:

  1. Bufnițele au vedere excelentă. Ochii lor sunt de dimensiuni impresionante și sunt poziționați în așa fel încât să ofere o vedere binoculară superioară. De asemenea, bufnițele au un număr mare de celule conice în retină, ceea ce le permite să vadă culori, chiar și în întuneric.
  2. Bufnițele pot fi găsite pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Există peste 200 de specii de bufnițe, variind de la cele mici, cât o mână, până la cele de dimensiuni mai mari, precum bufnița Bubo virginianus, care poate avea o anvergură a aripilor de peste 1,5 metri.
  3. Bufnițele pot fi ucigașe eficiente. Deși bufnițele sunt adesea asociate cu înțelepciunea și pacea, ele sunt de fapt prădători agresivi și pot fi ucigașe eficiente. Bufnițele se hrănesc cu o varietate de pradă, de la rozătoare și insecte, până la alte păsări și mamifere mai mari.
  4. Bufnițele pot rota capul cu până la 270 de grade. Bufnițele sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a rota capul, ceea ce le permite să vadă în diferite direcții fără a fi nevoite să își miște întregul corp. Această abilitate se datorează structurii oaselor gâtului, care sunt prevăzute cu mai multe foramenuri, sau orificii, prin care trec arterele și nervii.
  5. Bufnițele sunt animale solitare. În general, bufnițele sunt animale solitare și preferă să își petreacă timpul singure. Cu toate acestea, ele pot avea parteneri pe termen lung și pot fi foarte protectoare față de partenerii lor și față de teritoriile lor.
  6. Bufnițele sunt asociate cu înțelepciunea în multe culturi. De-a lungul istoriei, bufnițele au fost asociate cu înțelepciunea și misterul. De exemplu, bufnițele au jucat un rol important în mitologia greacă și romană, fiind asociate cu zeii Atena și Minerva, respectiv.
  7. Mitul despre parlamentul bufnițelor.
  8. În Occident există un stereotip ironic care spune că bufnițele se adună în cârduri. Aceste grupuri au fost numite „Parlament” în cinstea expresiilor din timpul crizei economice din Franța care a avut loc în anul 1912. Cetățenii, nemulțumiți de activitatea parlamentului, au intervenit cu o întreagă colecție de epitete ironice. Funcționarii publici au fost comparați cu un cârd de bufnițe, atribuindu-le niște ochi mășcați și uimiți și niște capi care se rotesc necontenit în neștiință.

Bufnițele sunt păsări fascinante, cu abilități și comportamente unice. Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile despre bufnițe care fac din aceste păsări un subiect de interes pentru oameni de toate vârstele și culturile.

Citiți de asemenea